Mokymosi veiklų organizavimas

2. Bendradarbiavimo veiklos

2.2. Seminaras


Kurse norite pateikti besimokantiesiems tokią veiklą, kurioje jie atlieka užduotį ir pateikia savo darbus, kuriuos vertinate ne Jūs, bet patys besimokantieji. Besimokantieji vertina vieni kitų darbus pagal Jūsų iš anksto nurodytus vertinimo kriterijus ir pagal Jūsų ar automatinį dalyvių paskirstymą. Besimokančiojo galutinis pažymys yra skaičiuojamas ne tik už besimokančiojo pristatytą darbą (vertina kursų kūrėjas ir kiti kurso kursų dalyviai pagal iš anksto nurodytus kriterijus), bet ir už paties besimokančiojo kitų kurso dalyvių darbų įvertinimą.

Tipinė seminaro veikla skirstoma į tokius etapus:

    • dėstytojas nustato nustatymus ir pateikia veiklą bei taip gali pateikti darbo pavyzdį, kurį kurso dalyviai vertina (skirta, kad kursų dalyviai geriau suprastų vertinimo kriterijus ir visą procesą);
    • kurso dalyviai pateikia savo darbus;
    • kurso dalyviai vertina vieni kitų darbus;
    • dėstytojas vertina kursų naudotų darbus (peržiūri įvertinimus ir perskaičiuoja įverčius);
    • suskaičiuojamas ir pateikiamas galutinis įvertis.


Seminaro kūrimo nustatymai:

  1. Užpildykite seminaro veiklos formą, parinkdami pagal poreikį atitinkamus parametrus ir užpildydami laukus.

Įrašius tik veiklos pavadinimą, bus sukuriama seminaro veikla, bet seminaro veikloje svarbu  aprašyti pateikimo, įvertinimo  nurodymus, aprašykite juos. Sukūrus veiklą, veiklos valdymo meniu -   pasirinkę, „Redaguoti parametrus“ ar spustelėję atitinkamą nuorodą vėl grįšite į šią formą:


Čia (Įvertinimo parametrai) galite pateikite tik bendrą įvertinimo instrukcijas, vertinamus aspektus reikės nurodyti įvertinimo formoje, kurią bus galima pasiekti iš nustatymų etapo sukūrus seminaro veiklą.


Pasiekiamumas leidžia nurodyti ar veikloje bus dirbama pagal grafiką.

Pastaba: visos pateiktos datos yra įtraukiamos į kurso kalendorių

2. Užpildžius seminaro kūrimo formą ir išsaugojus, patenkama į seminaro veiklą, kuriame iškart bus įjungtas Nustatymo etapas. Dabartinis (aktyvus) etapas yra išryškintas kita spalva.


3. 
Jei seminaro etape matote, raudoną simbolį – . Tuomet, Jūs dar nenustatėte šio etapo nustatymų ir nepateikėte aprašymų. Norėdami tai pakeisti, spustelėkite atitinkamą nuorodą etape arba seminaro veiklos valdyme -   pasirinkite Redaguoti parametrus. Po spustelėjimo pateksite į etapo ar seminaro veiklos parametrų puslapį.



Pagrindiniai žingsniai kaip organizuoti seminaro veiklą:

  1. Sukurti seminaro veiklą ir nustatyti parametrus. Užpildyti seminaro veiklos pavadinimo,  įvado, pateikimo instrukcijos, įvertinimo instrukcijos laukus. Nurodyti pasiekiamumo datas ir parinkti parinktį „Nėra grupių“.
  2. Užpildyti įvertinimo formą ir nurodyti vertinimo aspektą(-us) (Nustatymo etape spustelėti nuorodą Redaguoti įvertinimo formą).
  3. Atlikus visus nustatymus, perjungti į kitą etapą, t. y. Pateikimo etapą.
  4. Pateikimo etapo pabaigoje priskirti besimokančių pateiktą turinį vieni kitų vertinimui (ar nurodyti automatinį priskyrimą).
  5. Besimokantiesiems pateikus turinį, perjungti į kitą etapą, t. y. Įvertinimo etapą (jei automatiškai neaktyvuota).
  6. Besimokantiesiems įvertinus vieni kitų pateikimus ar pasibaigus etapui,  perjungti į kitą etapą, t. y. Įverčių pateikimo etapą.
  7. Įverčių pateikimo etape spustelėti mygtuką „Perskaičiuoti įverčius“, besimokančiųjų galutinio įverčio pateikimui (esant poreikiui peržiūrėti ir keisti pateiktų įvertinimų svorį).
  8. Spustelėti nuorodą Pateikti veiklos išvadas, t. y. perjungti į kitą etapą, į Uždarymo etapą.