2. Įverčių įrašymas iš VMA į el. dienyną

VPMA privalumas - automatinis duomenų sinchronizavimas ir įrašymas į e. dienyną
E. dienyne yra funkcija "Importuoti iš VMA", leidžianti mokytojui automatiškai įrašyti pažymius į pasirinkto dalyko atitinkamą dieną.
Šia funkcija gali pasinaudoti tik naudotojas, kuris:
  • PMIS turi mokytojo rolę bei jam yra priskirti mokomieji dalykai ir mokinių grupės. 
  • Mokytojo rolę turintis www.manodienynas.lt sistemos naudotojas.

Importavimo žingsniai:

  1. Prisijunkite prie e. dienyno.
  2. Eikite keliu E. dienynas > Dienynas > pasirenkite Mokomąjį dalyką ir Grupę, kuriam norite perkelti įverčius.


3. Spauskite mygtuką Importuoti iš VMA .


4. Pasirinkite VPMA kursą, iš kurio norite importuoti pažymius. (Rodomi visi VPMA kursai, kuriame naudotojas yra įtrauktas kaip dėstytojas). Pastaba: pasirinkite tą kursą, kuriam pildote dienyną.

5. Pasirinkite pamoką - pasirenkama pamoka ir data, į kurią norima importuoti įvertinimus. Rekomenduojama pasirinkti tas dienas, kuriose e. dienyne mokiniai dar neturi įrašytų pažymių. Jeigu pažymys jau įrašytas, sistema apie tai perspės ir neleis įrašyti antro pažymio.
6. Pasirinkti ir išskleisti mokinio informaciją - prie kiekvieno mokinio matomas konkrečiam mokiniui VMA sistemoje įrašytas įvertinimas.
    • Modifikavimo laikas - kada pažymys įrašytas VMA sistemoje.
    • Pažymys - įvertinimai konvertuojami į el. dienyne naudojamą dešimtbalę sistemą tokiu principu:
      • Jei pažymys mažiau nei 1 - dauginama iš 10 ir apvalinama. Pvz. 0.83 pakeičiama į 8.
      • Jei tarp 1 ir 10 - apvalinama. Pvz. 7.3 bus 7.
      • Jei virš 10 - dalinama iš 10 ir apvalinama. Pvz. 63 bus 6.



7. Prie kiekvieno mokinio, kuriam norima importuoti įvertinimus galima pasirinkti po vieną įvertinimą. Jeigu norima importuoti iš karto kelis įvertinimus, tuomet reikia atlikti visus veiksmus nuo 4 punkto tiek kartų, kiek pažymių iš karto norima importuoti.
8. Jeigu kažkurio pažymio importuoti neleidžia - matoma draudžiamasis ženklas - reiškia, kad šis įvertinimas jau buvo importuotas.
9. Sužymėjus visus įvertinimus visiems mokiniams (arba tiems, kam tik norima įrašyti), spauskite mygtuką Pateikti.
10. Pažymiai sėkmingai įrašomi į e. dienyno pasirinktos datos laukus. Paspaudus ant konkretaus įvertinimo, matoma visa pažymio įrašymo informacija.


Svarbu: mokytojas turi būti tinkamai priskirtas prie grupių ir dalykų/modulių PMIS sistemoje ir importuotas į VMAK UPIS sistemą. Jeigu tai nebus atlikta, mokytojas, VMAK UPIS sistemoje paspaudęs mygtuką “Importuoti iš VMA” matys šią informaciją: “Mokytojas neturi PMIS ID. Prašome importuoti duomenis iš PMIS sistemos.” 
Priskyrimas prie grupių ir dalykų/modulių PMIS sistemoje vykdomas šioje vietoje: https://pmis.lt/admins/groups?BySubject=